preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dokumenti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 1. 2010.

Ukupno: 212470
Ovaj mjesec: 841
Ovaj tjedan: 265
Danas: 6
 

Projekti - za učenike

Razmišljamo i djelujemo poduzetno

I ove godine nastavljamo razmišljati i djelovati poduzetno. S ciljem razvoja poduzetničkih kompetencija i ove godine nastavljamo s aktivnostima koje će učenicima omogućiti bolje razumijevanje poduzetničkih aktivnosti. Također se nadamo da će im takav pristup i promišljanje o poduzetništvu omogućiti bolju pripremu prilikom osobnog razvoja u budućnosti. Ovih dana zajednički izrađujemo rješenja u alatima koji na razne načine omogućuju praćenje istih aktivnosti kao i analizu i promišljanje. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 22. 11. 2016. 19:18

Pametna kuća

Posljednjih nekoliko dana su se naši učenici Renata Nemet i Darko Pavlović bavili planiranjem i izradom materijala za pametnu kuću. Sudjelovali su na natječaju koji je raspisan od strane Croatian Makersa i HT-a kao natječaj za najbolju ideju za pametnu kuću u programu Zajedno smo jači. Tema natječaja je Internet of Things rješenja za pametan dom. Uskoro očekujemo recenziju sadržaja a potom i objavu kreiranih sadržaja.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 16. 11. 2016. 12:10

Poduzetništvo kroz programiranje i robotiku

U sklopu nastavka projekta za cjeloživotno učenje za poduzetništvo, učenici 5. do 7. razreda su po prvi put imali priliku govoriti i o robotici, te primijeniti programiranje u praksi. I pripreme za robotičku (Croatian Makers) ligu smo povezali s učenjem za poduzetništvo. Učenici će danas i tijekom sljedećih nekoliko tjedana naučiti programirati robote, te će razgovarati o primjeni robota u svijetu rada i poduzetništva. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 6. 4. 2016. 16:39

Poduzetništvo u školskim projektima

U sklopu nastavka projekta za cjeloživotno učenje za poduzetništvo, učenici 5. i 6. razreda su i drugu godinu za redom rješavali zadatke putem sustava za e-učenje. Učenicima su bili dostupni materijali vezani za svijet poduzetništva, a kroz manje grupe su sudjelovali u timskim zadacima i dolazili do zanimljivih rješenja. Ovogodišnja tema je bila vezana za projekt Zvučno onečiščenje, a učenici su istraživali uređaje koji proizvode buku, cijene, potrošnju i načine štednje. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 6. 4. 2016. 16:30

Video materijali i učenje za poduzetništvo

U sklopu učenja za poduzetništvo nastali su brojni digitalni materijali. Neke od njih smo vam prezentirali, a učenici su pokazali zainteresiranost i kreativnost u radu. Donosimo vam video zapis koji je nastao na vlastitu inicijativu učenika 7. razreda. Učenik Patrik Bačani je izradio video na temu novca u sklopu cjeloživotnog učenja za poduzetništvo. 

Link na video zapis. Video je kreiran pomoću onilne alata GoAnimate!

  :: opširnije :: 


objavio: Vlado Markić  datum: 27. 4. 2015. 15:36

Tjedan novca

U sklopu projekta učenja za poduzetništvo realizirane su nove aktivnosti.

OECD je definirao financijsko obrazovanje na sljedeći način: Financijsko obrazovanje je proces izgradnje kapaciteta kojim pojedinci podižu svoje razumijevanje financijskih proizvoda i sadržaja uz informacije, poučavanje i objektivne savjete razvijaju vještine i samopouzdanje kako bi mogli postati svjesniji financijskih rizika, ali i prilika za informirane odluke te kako bi znali kome se obratiti za pomoć, izgraditi prikladna stajališta i reakcije, a radi poboljšanja svoga financijskog položaja i dobrog upravljanja novcem.”

I ove godine se u tjednu od 9. do 17. ožujka 2015. godine nizom aktivnosti obilježava Svjetski i Europski tjedan novca. 

  :: opširnije :: 


objavio: Vlado Markić  datum: 10. 3. 2015. 18:12

Učenje o poduzetništvu

U sklopu projekta za cjeloživotno učenje za poduzetništvo, učenici 5. i 6. razreda su rješavali zadatke putem sustava za e-učenje koji je dostupan na ovom linku. Tu su dostupni digitalni materijali učenika u kojima su simulirali zadane situacije i analizirali rezultate. 

Na internetu su dostupni i ostali materijali u digitalnom obliku. 

  :: opširnije :: 


objavio: Vlado Markić  datum: 4. 3. 2015. 12:05

Razvoj računalnih igara

Učenici 5. razreda su izradili svoje prve računalne igrice kao dio projekta učenja za poduzetništvo. U sklopu predavanja i obrade nastavnih sadržaja o Logu, učenici su naučili kako izraditi jednostavne igre u odabranom alatu, ali i pomoću aplikacija na internetu. U jednoj od takvih aplikacija izradili su prve tri računalne igre koje možete zaigrati na sljedećim linkovima:

  :: opširnije :: 


objavio: Vlado Markić  datum: 27. 2. 2015. 22:57

Znam što je novac

          Radionica u kojoj će učenici razvijati svoja programska rješenja. Teme će biti vezane za poduzetništvo. Učenici će razvijati poduzetnički duh i uspoređivati prihode s troškovima, te izračunavati produktivnosti. Na temelju svojih programskih rješenja, moći će zaključiti kako informatika dobiva svoje mjestu u poslovanju poduzeća i kako ona može pomoći u boljem razumijevanju novca. U ovoj radionici naglasak je na tokovima novca. Kako do nas dolazi novac, kako ga raspoređujemo i kako ga trošimo.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Jukić  datum: 23. 1. 2015. 10:15
 


Važne poveznice


Važna anketa
Ovu školsku godinu namjeravam završiti s:


TražilicaKalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Korisni linkovi
Obrazovanje

Dnevni tisak


Dokumenti

 

preskoči na navigaciju