preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dokumenti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 1. 2010.

Ukupno: 210954
Ovaj mjesec: 1285
Ovaj tjedan: 456
Danas: 14
 

Informatika

1. kolo CM lige u Đakovu

U srijedu 14.12.2016. u Đakovu je održano prvo kolo Croatian Makers lige u ovoj školskoj godini. Nakon priprema, prvog pretkola i prvog online kola, učenici su sudjelovali u CM kolu u Đakovu u Osnovnoj školi Antuna Ćolnića. Uskoro očekujemo rezultate i nove zadatke.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 14. 12. 2016. 11:54

Sat kodiranja 2016.

Ovogodišnji sat programiranja je održan u našoj školi s učenicima 5. i 6. razreda. Organizirali smo 4 pojedinačne radionice u kojima su učenici učili kodirati. Učenici 5. razreda su po pri put sudjelovali na satu kodiranja pa je očekivano bio veliki interes. Učenici viših razreda su sudjelovali i tijekom prošlih godina, ali niti ove godine nije izostalo oduševljenje i zainteresiranost za ovakav način učenja. Neke od igara su završili pa su ih na kraju preuzeli na svoje mobilne uređaje kako i ih zaigrali.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 7. 12. 2016. 13:25

Weebly

U drugom dijelu projekta MOJ COOL laboratorij, bavili smo se kreiranje digitalnih sadržaja na temu istraživanja podataka. Učenici su kreirali sadržaje i objašnjavali što je istraživanje i zašto treba istraživati. Do nekih zaključaka su došli samostalno, a u nekima su pomagali jedni drugima. Za početak donosimo poveznicu na stranicu koja sadrži samo neke informacije o istraživanju. Sadržaj će se mijenjati tijekom projekta do kraja školske godine, ali u svakom slučaju možete pratiti razvoj sadržaja.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 30. 11. 2016. 13:57

Igra "Upoznajmo se" Vijest ima dokument u privitku

Upoznajmo se je edukativna igra, osmišljena s ciljem upoznavanja učenika OŠ Budrovci i aktivnosti koje se provode u školi i mjestu. Učenici od 5. do 7. razreda su sudjelovali u kreiranju sadržaja, oblikovanju sadržaja i na kraju osmišljavanju pravila edukativne igre. Cilj ove igre je bio osmisliti zanimljiv i interaktivan način na koji će učenici sebe predstaviti učenicima drugih škola. Igra "Upoznajmo se" je igra koja se bazira na konceptu kartica sa slikama i tekstom. U igri sudjeluju tri igrača od kojih je jedan ocjenjivač, a dva su natjecatelja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 25. 10. 2016. 19:13

Europski tjedan programiranja i E-twinning

Drugi dan tjedna programiranja je prošao u znaku web tehnolgija. Ovaj put smo zadatke povezali s temom upoznavanja u projektu Moj COOL laboratorij. Kroz današnje zadatke smo sadržajno povezali temu programiranja s izradom online kvizova. Učenici su podijeljeni u dvije grupe izrađivali zadatke. Jedna grupa je kreirala kviz i pisala pitanja, dok je druga grupa vizualno uređivala sam kviz. Na taj način je nastalo nekoliko verzija kviza o školi. Koji je uređen najljepše možete i sami pogledati tako što ćete riješiti jedan od kvizova. U nastavu pokrenite kviz...

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 19. 10. 2016. 16:22

Europski tjedan programiranja

I u ovoj školskoj godini, danas smo obilježili europski tjedan programiranja. Učenici su sudjelovali u radionicama kroz koje su se približili programiranju i razvoju aplikacija. Koristili su generator koda kojim su kreirali jednostavna programska rješenja kao što su web aplikacije. Upoznali su se s osnovama programskih jezika kao što je HTML, CSS i JS.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 18. 10. 2016. 18:24

Najava europskog tjedna programiranja

Sljedeći tjedan se održava europski tjedan programiranja. Jedna od radinoca koja će biti doprinos naše škole i učenika ovom velikom događaju, bit će održana kroz informatiku i dodatne aktivnosti učenika. Više o tjednu programiranja i budućim događanjima na sljedećem linku i na našem digitalnom plakatu.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 11. 10. 2016. 17:22

Nacionalna oznaka kvalitete za projekt "Zvučno onečišćenje" Vijest ima dokument u privitku

Tijekom školske godine 2015./2016. sudjelovali smo u projektu "Zvučno onečišćenje" na eTwinning platformi. U projekt su bili uključeni učenici predmetne nastave, te učitelji iz glazbene kulture, tehničke kulture i informatike. Primjenom novog pristupa u nastavi, istraživačke nastave, projektne nastave, te implementacijom međukurikularnih tema, ostvarili smo cilj projekta i pokazali volju, motiviranost, želju, te na kraju uspjeh. Projekt je ocijenjen kao cjelina, te je svaka škola sudionik prijavljivala svoje rezultate koji su također bili ocijenjeni. U prilogu se nalaze potvrde koje dokazuju kvalitetu i uspješnost provedenog projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 26. 9. 2016. 11:28

Dan programera 2016.

I ove godine smo sudjelovali u simboličnom obilježavanju dana programera. Svjetski dan programera se obilježava 256. dan u godini (0x100 u heksadecimalnom kodu), što je najveći broj koji predstavlja potenciju broja 2 i može se izbrojiti kao 256. dan u godini.

Dan se obilježava bijelim majicama. Postoji razlog zašto je odabrana upravo bijela boja. Ona je izabrana tako da se prema RGB modelu boja, uzela najveća vrijednost 0xFFFFFF u heksadecimalnom kodu što predstavlja bijelu boju. Uzeta je najveća vrijednost kako bi se simbolički povezala s najvećom vrijednosti potencije broja 2, na temelju čega je i odabran ovaj dan u godini.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 13. 9. 2016. 15:46

Obavijest učenicima - termini nastave informatike

Obavještavaju se učenici OŠ Budrovci da nastava informatike u novoj školskoj godini počinje u utorak prema sljedećem rasporedu. Peti i šesti razred u redovnom rasporedu utorkom i srijedom i to 5. i 6. sat. Sedmi i osmi razredi imaju nastavu u drugoj smjeni. Sedmi razred u 14:30, a osmi razred u 16:00 sati. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 5. 9. 2016. 17:28

Rezultati drugog kola CM lige i ukupni poredak Vijest ima dokument u privitku

Donosimo rezultate drugog kola Croatian Makers lige. U tablici možete pogledati kakav su učenici imali uspjeh u regiji i kakav na razini države. Rezultati se nalaze u pirlogu ili ih možete preuzeti u obliku excel tablice.

Možete pogledati i ukupni poredak prema bodovnoj strukturi koji se odnosi na prvo i drugo kolo CM lige. Učenici 5. razreda osvojili su 3. mjesto u drugom kolu, a u ukupno poretku su također treći. Učenici 6. i 7. razreda u drugom kolu su osvojili 2. mjesto, a u ukupnom poretku u regiji su 1. Čestitamo svim učenicima i želimo im jednako dobar ili još bolji uspjeh u sljedećim kolima CM lige.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 21. 6. 2016. 14:25

ISE scenarij za zvučno onečišćenje

U školskoj godini 2015./2016. naša škola postala je ISE škola. Jedan od projekata koji se provodi na međunarodnoj razini je Eratostenov projekt u kojemu sudjeluje desetak škola iz RH, a za ISE portal izrađen je scenarij učenja za projekt Zvučno onečišćenje. Ove godine smo po prvi put održali predavanje na tu temu s učenicima predmetne nastave (informatika). Prijava je krenula krajem prošle školske godine, kada su uključena dva nastavna predmeta, geografija i informatika (nositelj projekta). Ukratko objavljujemo izvješće o aktivnostima na kraju prve godine projekta. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 19. 6. 2016. 16:52

Ljetna radionica 3D modeliranja

Iako je prije nekoliko dana nastava završila, nekoliko vrijednih učenika je nastavilo razvijati svoje vještine rada na računalu. Kroz kraću ljetnu radionicu 3D modeliranja nastavljaju rad i uče modelirati. Inspiracija su im bile računalne igre kroz koje mogu sami modelirati svoje razine. Tako smo došli do ideja koje ćemo ove godine realizirati tijekom nekoliko dana rada ovoga ljeta. Učenici su započeli s planiranjem nacrta budućih modela, kreirali su modele i sada uspješno krećemo prema usvajanju novih znanja i vještina. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 18. 6. 2016. 21:22

Pretraživanje informacija na internetu

Tijekom svibnja, učenici 8. razreda su naučili i pokazali kako mogu primijeniti znanja stečena na informatici prilikom odabira svojeg zanimanja. Istraživali su informacije na internetu i na taj način se informirali o svojem budućem zanimanju, odnosno školi. Istraživali su i pretraživali korisne informacije na internetu. S obzirom da se na internetu nalaze brojne informacije među kojima ima i puno netočnih ili djelomično točnih, pokazali su da stečena znanja mogu primijeniti i filtrirati samo ono potrebno.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 8. 6. 2016. 12:06

Prvi koraci u SWAY aplikaciji

Tijekom posljednjih nekoliko tjedana učenici 7. i 8. razreda sudjelovali su na zajedničkom projektu kroz koji su izradili digitalne sadržaje pomoću online Worda, PowerPointa, SWAY-a i OneNote aplikacije. Projekt je bio nazvan Informatizacija i digitalizacija, a učenici su istraživali probleme informatizacije i digitalizacije u današnjem vremenu. Kroz razne digitalne materijale prikazali su spomenute procese i utjecaje na poslovanje kao i na obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 4. 5. 2016. 12:03

Značajnija obilježavanja Vijest ima dokument u privitku

Tijekom posljednjih nekoliko tjedana učenici od 5. do 7. razreda, izrađivali su digitlane materijale na temu Dan planeta Zemlje i Europski tjedan novca. Izradili su prezentacije, online kvizove i snimali vide zapise na zadane teme. S obzirom da su iste teme bile dio i drugih nastavnih predmeta, na ovaj način su ponovili određene sadržaje, te su svakako i dijelom proširili svoje znanje, ali i vještine rada na računalu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 19. 4. 2016. 18:32

Arduino radionica

U subotu 20.2.2016. u Osnovnoj školi Vijenac u Osijeku, održana je Arduino radionica u sklopu projekta "Zvučno onečišćenje" koji se od početka školske godine provodi i u našoj školi. Projekt se izvodi kroz tri nastavna predmeta: Tehnička kultura, Glazbena kultura i Informatika, koje predaju učitelji Vukadin Tomislav, Bogdanović Marta i Vladić Dominik Tomislav. Našu školu su predstavljali učenici Domagoj Gjalić i Darko Pavlović koje je vodio učitelj Tehničke kulture.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 23. 2. 2016. 14:52

Dan sigurnijeg interneta

I ove godine obilježavamo dan sigurnijeg interneta. Učenici će tijekom dva dana govoriti o internetu, te problemima koji mogu nastati kao posljedica neodgovornog ponašanja na internetu. Internet nam omogućuje pristup raznim sadržajima, a većina njih može narušiti našu privatnost i učini naše podatke javno dostupnim. S ciljem podizanja svijesti o odgovornom korištenju interneta, učenici će dobiti osnovne informacije o tome kako i na koji način koristiti resurse na internetu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 9. 2. 2016. 20:44

Digitalni materijali za projekt "Zvučno onečišćenje"

U novom polugodištu, učenici su nastavili sa projektom "Zvučno onečišćenje". Ovaj tjedan su izrađivali digitalne plakate, prezentacije i piktograme. Neki od radova su objavljeni tijekom ovih praznika.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 12. 1. 2016. 15:41

Sat kodiranja - 6. razred

Danas je održana četvrta radionica sata kodiranja. I učenici 6. razreda pokazali su svoje znanje i vještine, te uspješno odradili svoj prvi sat kodiranja. Tema današnje radionice je bila igra Minecraft.

Danas nas je tijekom radionice posjetio Ivan Mihalj, volonter koji je iz Osijeka došao u našu školu kako bi nam pomogao u organizaciji sata kodiranja.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 9. 12. 2015. 22:34

Sat kodiranja - 5., 7. i 8. razred

Učenici 5. razreda danas su imali jednostanu radionicu o osnovama programiranja. Učili su osnove programiranja kroz računalne igre. Ovo je prva radionica u sklopu ovog tjedna i učenja osnova programiranja.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 8. 12. 2015. 13:52

Sat kodiranja

Sljedeći tjedan se obilježava sat kodiranja u cijelom svijetu. Učenici svih škola sudjelovat će u radionici od jednog školskog sata tijekom kojega će se upoznati s osnovama programiranja. Sat kodiranja se obilježava u tjednu u kojemu je rođena Ada Lovelace, prva žena programer. Jedna njezina bilješka o stroju se smatra prvim algoritmom koji se napravio da bi stroj mogao raditi, a onda prvom programerkom. Po njoj je nazvan i programski jezik Ada.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 1. 12. 2015. 20:16

Rezultati prve informatičke olimpijade Vijest ima dokument u privitku

Dana 24.11.2015. održana je prva informatička olimpijada u školi. Sudjelovali su svi učenici od 5. do 8. razreda. Sudjelovanje je organizirano u više kategorija. Bilo je moguće sudjelovati timski, a zbog ograničenog broja timova, ostali učenici su sudjelovali pojedinačno. Donosimo prikaz rezultata u obliku tablica, gdje možete vidjeti kakve su rezultate ostvarili učenici kao pojedinci, kao razred i kao tim. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 24. 11. 2015. 19:11

Najava informatičke olimpijade 24.11.

Prva iformatička olimpijada počinje u utorak 24.11.2015.

Svi učenici trebaju biti spremni (imati kemijsku olovku crne ili plave boje) i naći se u holu škole u 13:10.

Nakon dogovora, krećemo po grupama sa rješavanjem zadataka.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 18. 11. 2015. 13:47

Informatička olimpijada 2015 Vijest ima dokument u privitku

Objavljujemo popis natjecatelja po timovima i kategorijama informatičke olimpijade. Vrijeme početka svake kategorije, svakog tima i aktivnosti će biti naknadno objavljen na web stranici http://olimpijada.e-ucenje.org/ucenici.php i na oglasnoj ploči. Molimo sve kandidate da obrate pažnju na vrijeme početka sudjelovanja na svim aktivnostima čim budu objavljeni. Očekivano vrijeme objavljivanja je 18. studeni.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 11. 11. 2015. 14:04

Inspiring Science Education (ISE škola)

Donosimo popis škola koje su ispunile potrebne preduvjete te se dobrovoljno prijavile za sudjelovanje u ISE projektu. Među njima je i naša škola, sa dva nastavna predmeta: geografija i informatika.

ISE zajednicu čini 15 zemalja a 30 partnera, i 5000 škola (313 u Hrvatskoj), 10 000 nastavnika, 100 000 učenika, kao i velik broj drugih ključnih dionika - istraživača, znanstvenika, predstavnika nacionalnih i lokalnih vlasti.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 10. 11. 2015. 15:39

Ecosia - potaknite sadnju stabala

Ecosia je tražilica putem koje možete pretraživanjem interneta činiti dobro djelo. Za svaku pretragu ovom tražilcom (umjesto pretraživanja drugim tražilicama) pomažete donirati sredstva za sadnju drveća, a koliko ste drveća posadili možete provjeriti u gornjem desnom kutu. Ecosia donira dio svojih prihoda za svako pretraživanje kako bi se zasadila stabla.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 27. 10. 2015. 20:04

Uvod u programiranje

Kroz ovu aplikaciju naučite programirati. Objavljujemo još jednu zanimljivu aplikaciju pomoću koje možete naučiti programirati i svladati osnovne koncepte programiranja. Pokrenite aplikaciju, registrirajte se i naučite programirati.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 21. 10. 2015. 11:39

Zaštitite privatnost na Facebooku

Objavljena je nova brošura o privatnosti i zaštiti privatnosti na društvenoj mreži Facebook. 

"Saznajte o opasnostima kojima se izlažete prilikom postavljanja osobnih podataka i sadržaja na najpopularniju društvenu mrežu te kako podesiti svoj profil na Fejsu tako da čuva privatnost."

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 21. 10. 2015. 11:34

Financiranje projekata - Pogled kroz prozor

Još jedan članak o financiranju projekata objavljen je u digitalnom stručnom časopisu Pogled kroz prozor "Tiho, tiho govori nam jesen, šuštanjem projekata i šapatom učitelja pa poslušajte što nam imaju reći.

Daniela Ružić Mrak opisuje kako učitelji provode ljetne praznike, a ne nije riječ o odmaranju na plaži nego o provođenju Eratostenovog pokusa kao krune međunarodnog druženja i suradnje. Više…

Dominik Tomislav Vladić priča nam o pokretanju, financiranju i realizaciji projektnih aktivnosti u okviru Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja jugoistočne Europe. Više…"

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 7. 10. 2015. 12:59

Pet za net škole

Pet za net je projekt koji učenicima omogućava bolje razumijevanje interneta, mogućih problema na internetu i korištenje digitalnih i edukativnih materijala za bolje i zanimljivije učenje o internetu. Na karti pogledajte koje su škole uključene u projekt. Tu se nalaze sve škole koje u svoj kurikulum imaju ugrađenu sigurnost na internetu, što i naša škola ima od ove školske godine. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 1. 9. 2015. 17:26

Office 365 na nastavi

"Besplatna Office365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu. Office365 Education je namijenjen obrazovnim institucijama: njenim zaposlenicima i učenicima.

Office Online objedinjuje često korištene značajke i mogućnosti suatorstva u stvarnom vremenu sustava Office kako biste mogli besplatno surađivati s prijateljima i obitelji na zajednički korištenim dokumentima, prezentacijama, proračunskim tablicama i bilježnicama."

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 31. 8. 2015. 23:07

Aplikacije za izradu digitalnih sadržaja

Na informatičkoj edukaciji smo pokazali kako koristiti dvije aplikacije koje nam omogućuju:

  • kreiranje križaljki
  • kreiranje kvizova s pitanjima različitih tipova

Preuzmite aplikacije na svoje računalo i kreirajte digitalne materijale za nastavu. Aplikacije su korisne i za učenike koji mogu pomoću njih napraviti vlastite vježbe, te na taj način ponoviti i uvježbati nastavne sadržaje. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 31. 8. 2015. 22:26

Radni listići s prvog dijela informatičke edukacije Vijest ima dokument u privitku

U prvom dijelu informatičke edukacije bavili smo se temama:

1. Osnovni rad na računalu 

2. Sigurnije na internetu i korištenje interneta

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 25. 8. 2015. 16:25

Nacionalni portal za učenje na daljinu Nikola Tesla

Digitalni nastavni materijali za primjenu u naszavi nastali u projektu ICT Curricula dostupni su na internetu na portalu Nikola Tesla. Cilj primjene digitalnih nastavnih materijala je podizanje digitalnih kompetencija kod učenika na sadržajima sljedećih nastavnih predmeta:

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 3. 3. 2015. 18:13

Razvoj računalnih igara

Učenici 5. razreda su izradili svoje prve računalne igrice kao dio projekta učenja za poduzetništvo. U sklopu predavanja i obrade nastavnih sadržaja o Logu, učenici su naučili kako izraditi jednostavne igre u odabranom alatu, ali i pomoću aplikacija na internetu. U jednoj od takvih aplikacija izradili su prve tri računalne igre koje možete zaigrati na sljedećim linkovima:

  :: opširnije :: 


objavio: Vlado Markić  datum: 27. 2. 2015. 22:57

Sigurnih pet za sigurniji internet

Više od 800 različitih obrazovnih sadržaja izradili su učitelji iz pet osnovnih škola u Hrvatskoj za školski kurikulum o sigurnom korištenju interneta u projektu 'Sigurnost djece na internetu'. Udžbenici i e-udžbenici u virtualnoj učionici, priručnici za učitelje i roditelje te raznovrsna multimedija kao što su kvizovi, animirane priče, računalne igre i videozapisi besplatno su dostupni osnovnim školama na mrežnoj stranici projekta petzanet.HR i YouTube kanalu

  :: opširnije :: 


objavio: Vlado Markić  datum: 11. 2. 2015. 21:07

Programi za zabavu i učenje

Donosimo nekoliko zanimljivih online aplikacije koje mogu pomoći u razvijanju kreativnosti i mašte, te stvaranju zanimljivih programskih rješenja. Programi su dostupni online. Učenicima mogu nastavne aktivnosti učiniti dinamičnijim i kvalitetnije iskorištenim. 

  :: opširnije :: 


objavio: Vlado Markić  datum: 7. 2. 2015. 18:48
» Arhiva naših vijesti    
 


Važne poveznice


Važna anketa
Ovu školsku godinu namjeravam završiti s:


TražilicaKalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Korisni linkovi
Obrazovanje

Dnevni tisak


Dokumenti

 

preskoči na navigaciju