preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dokumenti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 1. 2010.

Ukupno: 212468
Ovaj mjesec: 839
Ovaj tjedan: 263
Danas: 5
 

eTwinning

eTwinning

Od školske godine 2015./2016. naša škola se uključuje u međunarodne i nacionalne projekte preko eTwinning portala. Za detaljnije informacije u projektu posjetite web stranicu: https://live.etwinning.net

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 12. 10. 2015. 11:58

Weebly

U drugom dijelu projekta MOJ COOL laboratorij, bavili smo se kreiranje digitalnih sadržaja na temu istraživanja podataka. Učenici su kreirali sadržaje i objašnjavali što je istraživanje i zašto treba istraživati. Do nekih zaključaka su došli samostalno, a u nekima su pomagali jedni drugima. Za početak donosimo poveznicu na stranicu koja sadrži samo neke informacije o istraživanju. Sadržaj će se mijenjati tijekom projekta do kraja školske godine, ali u svakom slučaju možete pratiti razvoj sadržaja.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 30. 11. 2016. 13:57

Igra "Upoznajmo se" Vijest ima dokument u privitku

Upoznajmo se je edukativna igra, osmišljena s ciljem upoznavanja učenika OŠ Budrovci i aktivnosti koje se provode u školi i mjestu. Učenici od 5. do 7. razreda su sudjelovali u kreiranju sadržaja, oblikovanju sadržaja i na kraju osmišljavanju pravila edukativne igre. Cilj ove igre je bio osmisliti zanimljiv i interaktivan način na koji će učenici sebe predstaviti učenicima drugih škola. Igra "Upoznajmo se" je igra koja se bazira na konceptu kartica sa slikama i tekstom. U igri sudjeluju tri igrača od kojih je jedan ocjenjivač, a dva su natjecatelja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 25. 10. 2016. 19:13

Upoznajmo se - Moj COOL laboratorij

Učenici OŠ Budrovci su odlučili svoju školu predstaviti na više načina i u suradnji s nekoliko učiteljica i učitelja. Učiteljica Marija Rajci je s njima pripremila tekst koji su koristili kao podlogu za izradu drugih sadržaja. Ovo je tekst koji je pripremljen za prvu fazu:

OŠ Budrovci nalazi se u istočnom dijelu Hrvatske. Od grada Đakova udaljeni smo oko 5 km, što nas smješta u srce Slavonije. Škola u Budrovcima trenutno broji 125 učenika, uključujući PŠ u Đurđancima. Škola je izgrađena 1847. godine. Obnovljena je 2003. godine. Opremljena je kao suvremena škola. Svaki razred ima svoju učionicu koja je opremljena svime što suvremenoj nastavi može trebati. Još uvijek se radi na tome da se što više poboljša nastava. Škola ima i dva unutarnja dvorišta koja nam služe kao školski vrt i mjesto za druženje i razgovore. Vjerujem da ćete se složiti da je danas najuzbudljivije vrijeme za pohađanje nastave. Uz redovnu nastavu možemo odabrati i dodatnu nastavu iz informatike i stranih jezika. Tu su još i likovna i dramska skupina, pjevački zbor i ritmika. Mali vrtlari i ekološka grupa. Ne zaboravimo mlade tehničare.  Više o školi...

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 25. 10. 2016. 18:00

Europski tjedan programiranja i E-twinning

Drugi dan tjedna programiranja je prošao u znaku web tehnolgija. Ovaj put smo zadatke povezali s temom upoznavanja u projektu Moj COOL laboratorij. Kroz današnje zadatke smo sadržajno povezali temu programiranja s izradom online kvizova. Učenici su podijeljeni u dvije grupe izrađivali zadatke. Jedna grupa je kreirala kviz i pisala pitanja, dok je druga grupa vizualno uređivala sam kviz. Na taj način je nastalo nekoliko verzija kviza o školi. Koji je uređen najljepše možete i sami pogledati tako što ćete riješiti jedan od kvizova. U nastavu pokrenite kviz...

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 19. 10. 2016. 16:22

Moj COOL laboratorij

I ove školske godine nastavljamo s projektima na platformi eTwinning. U novoj školskoj godini učenici će sudjelovati na projektu Moj COOL laboratorij. "Ovo je jednogodišnji međukurikularni projekt iz područja prirodoslovlja koji upoznaje učenike s inženjerstvom (izrada mjerne aparature), programiranjem te znanstvenim radom (mjerenja, obrada mjerenja, izrada znanstvenog rada). Učenici će izraditi aparaturu (malu meteorološku postaju) na Arduino platformi, mjeriti temperaturu i vlažnost zraka, sakupljati kišnicu te odrediti količinu padalina i pH kišnice. Mjerenja će obraditi znanstvenom metodom te ih prikazati u web 2.0 alatima. Rezultate će također usporediti s Državnim Hidrometerološkim Zavodom (DHMZ). Nakon obrade rezultata učenici će izraditi plakate svog istraživačkog rada te ćemo proglasiti najbolji plakat."

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 26. 9. 2016. 19:23

Nacionalna oznaka kvalitete za projekt "Zvučno onečišćenje" Vijest ima dokument u privitku

Tijekom školske godine 2015./2016. sudjelovali smo u projektu "Zvučno onečišćenje" na eTwinning platformi. U projekt su bili uključeni učenici predmetne nastave, te učitelji iz glazbene kulture, tehničke kulture i informatike. Primjenom novog pristupa u nastavi, istraživačke nastave, projektne nastave, te implementacijom međukurikularnih tema, ostvarili smo cilj projekta i pokazali volju, motiviranost, želju, te na kraju uspjeh. Projekt je ocijenjen kao cjelina, te je svaka škola sudionik prijavljivala svoje rezultate koji su također bili ocijenjeni. U prilogu se nalaze potvrde koje dokazuju kvalitetu i uspješnost provedenog projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 26. 9. 2016. 11:28

Mjerenje zvučnog onečišćenja

Projekt "Zvučno onečišćenje" ide dalje! Nakon posjećene Arduino radionice u Osijeku, učenici i učitelji nastavljaju s projektnim aktivnostima. Ovih dana krećemo s mjerenjem zvučnog onečišćenja pomoću mobilne aplikacije Noisewatch. U sklopu projekta će biti održano nekoliko radionica u kojima će učenici naučiti programirati mikrokontrolore i mjeriti zvučno onečišćenje i na taj način. Jedan Arduino komplet je već spreman, a dobili smo ga nakon sudjelovanja na radionici u Osijeku. Nadamo se da će biti najbolje iskorišten i da će svakako zainteresirati veći broj učenika za radionice programiranja.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 1. 3. 2016. 12:42

Arduino radionica

U subotu 20.2.2016. u Osnovnoj školi Vijenac u Osijeku, održana je Arduino radionica u sklopu projekta "Zvučno onečišćenje" koji se od početka školske godine provodi i u našoj školi. Projekt se izvodi kroz tri nastavna predmeta: Tehnička kultura, Glazbena kultura i Informatika, koje predaju učitelji Vukadin Tomislav, Bogdanović Marta i Vladić Dominik Tomislav. Našu školu su predstavljali učenici Domagoj Gjalić i Darko Pavlović koje je vodio učitelj Tehničke kulture.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 23. 2. 2016. 14:52

Digitalni materijali za projekt "Zvučno onečišćenje"

U novom polugodištu, učenici su nastavili sa projektom "Zvučno onečišćenje". Ovaj tjedan su izrađivali digitalne plakate, prezentacije i piktograme. Neki od radova su objavljeni tijekom ovih praznika.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 12. 1. 2016. 15:41

Zvučno onečišćenje

Projekt je zamišljen kao maleni znanstveni rad. Učenici će tijekom ovog međukurikularnog projekta upoznati različite dijelove Republike Hrvatske, istraživati prirodu, izvore i jakosti zvuka u svojoj školi i svom okolišu. Učenici će se upoznati s pojmom zvučnog onečišćenja te njegovim nepoželjnim i zabrinjavajućim posljedicama te utjecajem na zdravlje ljudi, biljki i životinja. Učenici će primjenom PBL pristupa (project based learning metode) „postati“ znanstvenici te naučiti razlikovati zavisne i nezavisne varijable, postupke prikupljanja i analize podataka (grafičke, numeričke…). Sve rezultate ćemo prikazivati u različitim web 2.0 alatima i nadam se napraviti mnoštvo nastavnih materijala koje će poslije biti korišteni u nastavi fizike, biologije, matematike informatike i sl. Ovakvim načinom rada nadamo se učiniti učenje prirodoslovlja (STEM predmeta) zanimljivim, motivirajućim te pokazati učenicima posao znanstvenika i razvijati digitalnu pismenost.

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 12. 10. 2015. 12:05
 


Važne poveznice


Važna anketa
Ovu školsku godinu namjeravam završiti s:


TražilicaKalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Korisni linkovi
Obrazovanje

Dnevni tisak


Dokumenti

 

preskoči na navigaciju