Od 16. do 20. rujna učenici 3. i 4. razreda OŠ Budrovci i PŠ Đurđanci boravili su u Školi u prirodi u pratnji svojih učitelja. Učenici su bili smješteni u odmaralištu Crvenog križa Merkur u mjestu Orahovica.
Program Škole u prirodi temelji se na nastavnim i športsko – rekreacijskim sadržajima te slobodnom vremenu, a jedan od glavnih ciljeva je edukacija učenika u svladavanju plivanja.
Učenici su sudjelovali i u nastavnim sadržajima izvan učionice pa su tako upoznali grad Orahovicu, a posebno im se svidjela lokomotiva Ćiro i legende o Ružica gradu, posjetili su DVD Orahovica i izletište Jezero, na zanimljivoj radionici upoznali Red vitezova Ružica grada, u pratnji šumara upoznali se sa šumama brežuljkastoga zavičaja te biljnim i životinjskim vrstama istih, posjetili Geo info Centar u Voćinu gdje su na zanimljiv način učili o nastanku Zemlje, evoluciji biljaka i životinja, biljnom i životinjskom svijetu Papuka i kulturno – povijesnoj baštini. Uz edukativne sadržaje svaki je dan bio ispunjen i zabavnim programima poput noćnog kupanja, odlaska u disko-klub, karaoke zabave, zabave u pidžamama, sportskim sadržajima, plesom, zajedničkom igrom…. Pored svih zadataka, učenici su ostvarili i značajne ishode vezane uz samostalan život i izvršavanje dnevnih zahtjeva života odvojenog od roditelja. Uz zabavu, igru i edukativne sadržaje, učenici su uspješno priveli kraju tjedan Škole u prirodi koji će im zasigurno ostati u lijepom i nezaboravnom sjećanju.

Tekst: Kristina Milić

Fotografije: Sunčica Slobođanac

 

Kliknite na bilo koju fotografiju za pregled galerije:

Skip to content