preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dokumenti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 1. 2010.

Ukupno: 212468
Ovaj mjesec: 839
Ovaj tjedan: 263
Danas: 5
 

Projekti - SEECEL

Poveznica ne stranicu agencije SEECEL

Za posjetu stranici agencije SEECEL klikni na sliku.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Barišić  datum: 5. 5. 2015. 14:31

Poduzetnički kamp

Održana završna konferencija Projekta poduzetničkog učenja

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Barišić  datum: 21. 10. 2016. 23:42

Kroz razmjenu iskustava do boljih rezultata

OŠ Budrovci već drugu godinu sudjeluje u međunarodnom projektu "Učenje za poduzetništvo" u sklopu kojeg smo imali brojne aktivnosti. Cilj projekta je osnažiti poduzetnički duh kod naših učenika i djelatnike, osvijestiti važnost poduzetnosti u društvu, te bolje pripremiti naše učenike za buduće izazove na tržištu rada tj. za život.
U sklopu tog projekta početkom listopada organizirali smo posjet i razmjenu iskustava s Osnovnom školom Vjekoslava Paraća iz Solina. Počašćeni lijepim dočekom i zanimljivom razmjenom iskustava, pozvali smo naše tadašnje domaćine na uzvratni posjet, što su oni rado prihvatili. To se i ostvarilo početkom travnja kada su nam dragi Solinjani došli u posjet, predvođeni ravnateljem Đurom Baloevićem, te koordinatorima Ivanom Polić i Draganom Stanojevićem.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Barišić  datum: 6. 4. 2016. 16:39

Izložba radova s likovne kolonije BuLiK 2016

U sklopu folklorne manifestacije "U Budrovci, na Nedilju bilu" održano je 3. travnja u maloj dvorani Društvenog doma svečano otvaranje izložbe likovnih radova nastalih na likovnoj koloniji BuLiK 2016.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Barišić  datum: 5. 4. 2016. 16:47

BuLiK 2016. - ZADOVOLJSTVO UČENIKA I UMJETNIKA

U našoj školi 19. ožujka 2016. održana je druga po redu

BUDROVAČKA LIKOVNA KOLONIJA – BuLiK

Budrovačku likovnu koloniju inicirala je akademska kiparica Katarina Kuric, djelatnica Osnovne škole Budrovci i Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Đakovo.

  :: opširnije :: 


objavio: Željko Vurm  datum: 21. 3. 2016. 21:34

Stručna ekskurzija u Solin

U sklopu međunarodnog Projekta cjeloživotnog učenja za poduzetništvo u koji je naša škola uključena od prošle godine, organizirana je stručna ekskurzija i razmjena iskustava s učenicima i djelatnicima OŠ Vjekoslava Paraća iz Solina. Naime, nakon niza aktivnosti u prvoj godini pilotiranja u projektu kojeg organizira agencija SEECEL, u drugoj godini organizira se tzv. peer-learning posjet tijekom kojeg se razmjenjuju iskustva tijekom sudjelovanja u Projektu.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Barišić  datum: 11. 10. 2015. 23:12

Financiranje projekata - Pogled kroz prozor

Još jedan članak o financiranju projekata objavljen je u digitalnom stručnom časopisu Pogled kroz prozor "Tiho, tiho govori nam jesen, šuštanjem projekata i šapatom učitelja pa poslušajte što nam imaju reći.

Daniela Ružić Mrak opisuje kako učitelji provode ljetne praznike, a ne nije riječ o odmaranju na plaži nego o provođenju Eratostenovog pokusa kao krune međunarodnog druženja i suradnje. Više…

Dominik Tomislav Vladić priča nam o pokretanju, financiranju i realizaciji projektnih aktivnosti u okviru Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja jugoistočne Europe. Više…"

  :: opširnije :: 


objavio: Dominik Tomislav VLADIĆ  datum: 7. 10. 2015. 12:59

Na Školskom portalu objavljen članak o našoj školi!

Na Školskom portalu (www.skolskiportal.hr) objavljen je članak o sudjelovanju naše škole u projektu cjeloživotnog učenja za poduzetništvo.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Barišić  datum: 6. 7. 2015. 10:18

Proslavljen Dan škole Vijest ima dokument u privitku

Učenici i djelatnici naše škole, zajedno s brojnim roditeljima, mještanima i cijenjenim gostima, proslavili su Dan škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Barišić  datum: 30. 5. 2015. 16:31

Nastup na sajmu „Đakovo Expo - Zlatne ruke“

Članovi Kluba mladih tehničara OŠ Budrovci nastupili su na 7. sajmu „Đakovo Expo - Zlatne ruke“, izložbeno-prodajnom sajmu edukativnog karaktera koji je ove godine održan u Piškorevcima.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Barišić  datum: 19. 5. 2015. 22:06

Održan susret s mentorskom školom u sklopu projekta "Učenje za poduzetništvo"

Tijekom održavanja projektnog dana s temom "Dan planeta Zemlje", a sve to u sklopu programa "Učenje za poduzetništvo" kojeg naša škola provodi, upriličen je susret s predstavnicima OŠ "Ivan Goran Kovačić" iz Slavonskoga Broda.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Barišić  datum: 10. 5. 2015. 14:00

Održan projektni dan

Kako je bilo planirano, u petak 8. svibnja u našoj školi održan je integrirani projektni dan s temom "Dan planeta Zemlje".

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Barišić  datum: 10. 5. 2015. 13:33

Otvorena izložba likovnih radova

Večeras, 7. svibnja 2015. godine, u prostorijama Društvenog doma u Budrovcima održano je svečano otvorenje izložbe likovnih radova nastalih na 1. budrovačkoj likovnoj koloniji BuLiK 2015.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Barišić  datum: 7. 5. 2015. 21:25

Projektni dan za Dan planeta Zemlje Vijest ima dokument u privitku

U petak, 8. svibnja, u našoj školi održat će se projektni dan povodom Dana planeta Zemlje. Tom prigodom održat će se niz radionica i drugih aktivnosti u kojima će sudjelovati svi učenici naše škole, uključujući i učenike s područne škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Barišić  datum: 5. 5. 2015. 20:04

Radovi na uređenju dvorišnog prostora

U sklopu projekta "Učenje za poduzetništvo" kojeg naša škola provodi u suradnji s agencijom SEECEL iz Zagreba, jedna od najzahtjevnijih aktivnosti koje smo isplanirali je uređenje dvorišnih prostora škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Barišić  datum: 30. 4. 2015. 21:51

Posjet gradskom komunalnom poduzeću Univerzal

Danas, 30. travnja 2015. godine, 16 učenika predmetne nastave naše škole, u pratnji nekoliko učitelja posjetilo je reciklažno dvorište tvrtke UNIVERZAL d.o.o. za komunalne djelatnosti. Ovaj posjet dio je niza aktivnosti u sklopu projekta učenja za poduzetništvo kojeg naša škola provodi od početka ove školske godine u suradnji s agencijom SEECEL.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Barišić  datum: 30. 4. 2015. 21:23

Video materijali i učenje za poduzetništvo

U sklopu učenja za poduzetništvo nastali su brojni digitalni materijali. Neke od njih smo vam prezentirali, a učenici su pokazali zainteresiranost i kreativnost u radu. Donosimo vam video zapis koji je nastao na vlastitu inicijativu učenika 7. razreda. Učenik Patrik Bačani je izradio video na temu novca u sklopu cjeloživotnog učenja za poduzetništvo. 

Link na video zapis. Video je kreiran pomoću onilne alata GoAnimate!

  :: opširnije :: 


objavio: Vlado Markić  datum: 27. 4. 2015. 15:36

Što se događa u školskom vrtu?

Sigurno ste čuli da smo mi, učenici 4. razreda, posijali sjemenje raznog cvijeća i povrća. Prošlo je otada više tjedana...

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Barišić  datum: 24. 4. 2015. 09:20

Posjet fitness centru

U sklopu SEECEL-ovog projekta „Poduzetničko učenje“, 20. travnja 2015. godine učenici naše škole posjetili su fitness centar Loco Lobo u Đakovu.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Barišić  datum: 22. 4. 2015. 19:07

Obilježen dan planeta Zemlje Vijest ima dokument u privitku

Učenici naše škole su na prigodan način obilježili dan planeta Zemlja i na satu informatike. Izradili su digitalne materijale, a primjer njihovih radova možete preuzeti i pogledati.

  :: opširnije :: 


objavio: Vlado Markić  datum: 22. 4. 2015. 15:25

Vrijedni četvrtaši uredili školski vrt

Pod vodstvom svoje razrednice, učiteljice Marije Mikić, učenici četvrtog razreda OŠ Budrovci proteklog su tjedna posijali odnosno posadili povrće, cvijeće i voće namijenjeno za prodaju sadnica koja je planirana početkom svibnja.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Barišić  datum: 22. 3. 2015. 14:39

Tjedan novca

U sklopu projekta učenja za poduzetništvo realizirane su nove aktivnosti.

OECD je definirao financijsko obrazovanje na sljedeći način: Financijsko obrazovanje je proces izgradnje kapaciteta kojim pojedinci podižu svoje razumijevanje financijskih proizvoda i sadržaja uz informacije, poučavanje i objektivne savjete razvijaju vještine i samopouzdanje kako bi mogli postati svjesniji financijskih rizika, ali i prilika za informirane odluke te kako bi znali kome se obratiti za pomoć, izgraditi prikladna stajališta i reakcije, a radi poboljšanja svoga financijskog položaja i dobrog upravljanja novcem.”

I ove godine se u tjednu od 9. do 17. ožujka 2015. godine nizom aktivnosti obilježava Svjetski i Europski tjedan novca. 

  :: opširnije :: 


objavio: Vlado Markić  datum: 10. 3. 2015. 18:12

Učenje o poduzetništvu

U sklopu projekta za cjeloživotno učenje za poduzetništvo, učenici 5. i 6. razreda su rješavali zadatke putem sustava za e-učenje koji je dostupan na ovom linku. Tu su dostupni digitalni materijali učenika u kojima su simulirali zadane situacije i analizirali rezultate. 

Na internetu su dostupni i ostali materijali u digitalnom obliku. 

  :: opširnije :: 


objavio: Vlado Markić  datum: 4. 3. 2015. 12:05

Završen natječaj za uređenje školskog prostora - PROGLAŠENJE NAJBOLJIH

          Uvidom u prispjela idejna rješenja. kojih je bilo ukupno 17 od učenika drugog do osmog razreda, prosudbeno povjerenstvo je izdvojilo i nagradilo šest najprimjenjivijih idejnih rješenja.

          Nedavno je u holu Škole upriličen skup na kojem su najvrjednijim učenicima dodjeljene i simbolične nagrade za njihov trud i rad.

          Naravno pripalo im je i njihovih 5 minuta slave! O svemu tome pogledajte u nastavku i u foto galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Jukić  datum: 3. 3. 2015. 22:25

Natječaj za uređenje školskog prostora - IZBOR NAJBOLJIH! Vijest ima dokument u privitku

          Natječaj za uređivanje i oživljavanje triju školskih prostora je u fazi odabira najboljih ideja. Na natječaj je pristiglo 16 idejnih prijedloga, a svaki je poseban i primjenjiv na svoj način.

          Prosudbeno povjerenstvo je "na sto muka" i moli za pomoć! Pomozimo im glasujući u anketi ==>> desno na webu.

          Prispjele radove možete pregledati u dokumentima privitaka.

         

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Jukić  datum: 8. 2. 2015. 16:54

Suradnja u sklopu projekta Učenje za poduzetništvo

U sklopu međunarodnog projekta Učenje za poduzetništvo, članovi projektnog tima OŠ Budrovci posjetili su u četvrtak, 29. siječnja 2015. godine OŠ "Ivan Goran Kovačić" iz Slavonskoga Broda koja nam je unutar ovoga projekta mentorska škola.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Barišić  datum: 30. 1. 2015. 23:09

Znam što je novac

          Radionica u kojoj će učenici razvijati svoja programska rješenja. Teme će biti vezane za poduzetništvo. Učenici će razvijati poduzetnički duh i uspoređivati prihode s troškovima, te izračunavati produktivnosti. Na temelju svojih programskih rješenja, moći će zaključiti kako informatika dobiva svoje mjestu u poslovanju poduzeća i kako ona može pomoći u boljem razumijevanju novca. U ovoj radionici naglasak je na tokovima novca. Kako do nas dolazi novac, kako ga raspoređujemo i kako ga trošimo.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Jukić  datum: 23. 1. 2015. 10:15

Predavanje "Obrazovanje za poduzetništvo"

U sklopu projekta učenja za poduzetništvo, dana 21. siječnja 2015. u našoj školi održani su predavanje i radionica za sve djelatnike škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Barišić  datum: 22. 1. 2015. 22:22

Edukacija

                 Obavještavam djelatnike Škole da je organizirana edukacija u sklopu projekta Poduzetničko učenje a u suradnji sa agencijom SEECEL iz Zagreba i Ekonomskom školom Braća Radić iz Đakova.

 

 

 

 

Datum održavanja:               21. siječnja 2015.

Mjesto održavanja:               OŠ Budrovci

Vrijeme održavanja:             17 – 19 sati

Predavač:                              Anamarija Gajger, prof.

Tema:                                    Obrazovanje za poduzetništvo

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Jukić  datum: 16. 1. 2015. 09:29

Natječaj za uređenje školskog prostora

OŠ Budrovci objavljuje natječaj zatvorenog karaktera za idejne projekte uređenja i oživljavanja školskih prostora. U pitanju su prostori obilježeni brojevima 26, 44 i 46.

Detalji o natječaju dostupni su u dokumentu kojeg možete preuzeti ovdje.

Tko će osvojiti nagradu za najbolju ideju ??

 

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Barišić  datum: 29. 12. 2014. 22:08

Obilježen Globalni tjedan poduzetništva

U skladu sa sudjelovanjem naše škole u međunarodnom projektu poticanja učenja za poduzetništvo ISCED 2, ove je godine 18. i 19. studenoga po prvi put obilježen Globalni tjedan poduzetništva.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Barišić  datum: 23. 11. 2014. 22:21

Međunarodni projekt cjeloživotnog učenja za poduzetništvo

Učenje o poduzetništvu je jedna od ključnih EU kompetecija koje će i naša škola razvijati kod učenika već u ranoj dobi.

 

Naša je škola jedna od četiriju škola u Republici Hrvatskoj koja sudjeluje u Međunarodnom pilot projektu Učenje za poduzetništvo koje provodi SEECEL (Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe).

Učenje za poduzetništvo se počelo provoditi u našoj školi od školske godine 2014/2015. Cilj aktivnosti je razviti svijest o poduzetništvu i provoditi učenje o poduzetništvu na razini usvajanja novih znanja i vještina. Ove i druge aktivnosti učenici će provoditi kroz radionice i aktivnosti na nastavi i izvan nastave. 

Kako su do sada učenici provodili aktivnosti u sklopu projekta Učenje za poduzetništvo možete pratiti kroz objavljene radove učenika i vijesti o realiziranim aktivnostima.

  :: opširnije :: 


objavio: Vlado Markić  datum: 23. 1. 2015. 10:51

Projekti u našoj školi

O projektima i projektnim aktivnostima učenika

 

Cilj projekata i projektnih zadataka je osposobiti učenike za istraživanje i razvoj novih spoznaja. Kroz projekte će učenici ponoviti nastavne sadržaje ali i koristiti metode slobodnog rada kako bi naučili nešto novo. Stoga učitelji provode manje, pregledne i vremenski ne previše zahtjevne aktivnosti kako bi ih učenici mogli samostalni istraživati i obavljati.

Rad na projektima učenicima donosi brojne pozitivne strane kao što su:

  • promicanje stvaralaštva,
  • razvijanje mašte i kreativnosti,
  • razvoj samostalnosti,
  • azvoj svijesti o poduzetništvu,
  • uče planirati i organizirati,
  • uočavaju vlastite i tuđe prednosti i nedostatke,
  • jačaju svoje vrijednosti.

Zbog toga će među učenicima biti potrebno razvijati motivaciju i isticati da su njihova iskustva i želja za radom dovoljni za postizanje uspjeha u projektnom načinu rada. Učenici se na ovaj način osposobljaju za samostalni rad, a uloga učitelja se mijenja. On postaje pomagač i voditelj učeničkih aktivnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Jukić  datum: 23. 1. 2015. 10:31
 


Važne poveznice


Važna anketa
Ovu školsku godinu namjeravam završiti s:


TražilicaKalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Korisni linkovi
Obrazovanje

Dnevni tisak


Dokumenti

 

preskoči na navigaciju