2020-09-02 08:44:45

Čarolija Like i Dalmacije - višednevna ekskurzija učenika 7. i 8. razreda

U razdoblju od 27. do 31. kolovoza učenici 7. i 8. razreda bili su na višednevnoj ekskurziji tijekom koje su imali priliku upoznati dio istaknutih ljepota Like i sjeverne Dalmacije.

27. kolovoza u ranim jutarnjim satima 12 učenika 7. i 2 učenice 8. razreda, u pratnji nastavnika Mate Katalenića, krenuli su na višednevnu ekskurziju nazvanu Čarolija Like i Dalmacije.

Prvog dana putovanja posjetili su Nacionalni park Plitvička jezera i Smiljan, rodno mjesto svjetski poznatog znanstvenika Nikole Tesle.

Po dolasku na glavno odredište - Sv. Filip i Jakov, smješteni su u turističkom naselju Margarita Maris.

U sljedeća tri dana posjetili su Sokolarski centar u Dubravi, selu u šibenskom zaleđu, u kojem su se upoznali sa zanimljivostima života sova i sokolova, te istaknute znamenitosti gradova Šibenika, Zadra i Biograda.

Slobodno vrijeme između obilaska spomenutih sadržaja iskorišteno je za uživanje na plažama Sv. Filipa i Jakova te obližnjeg otoka Vrgade.

Planirani obilazak centra Sv. Filipa i Jakova posljednjeg dana ekskurzije u samom začetku prekinula je kiša.

Putovanje je okončano sretnim povratkom kućama 31. kolovoza u kasnim večernjim satima.

Važno je napomenuti kako je cjelokupna ekskurzija protekla u najboljem mogućem redu pri čemu se zahvaljujemo turističkoj agenciji u čijem je aranžmanu organizirana i provedena, a posebno našim učenicima čije je ponašanje bilo za svaku pohvalu.

Na ugodnom društvu zahvaljujemo se i učenicima 7. i 8. razreda Osnovne škole Satnica Đakovačka, kao i njihovim nastavnicama i ravnatelju, koji su bili naši suputnici na ovome putovanju.

 

Tekst i fotografije: Mato Katalenić

 


Osnovna škola Budrovci